Elõzetesben a gyilkossággal gyanúsított berettyóújfalui asszony

Harminc napra elõzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a nõt, akit azzal gyanúsítanak, hogy egy késsel többször megszúrta fotelben ülõ 31 éves férjét, majd valamilyen éghetõ anyaggal leöntötte és meggyújtotta. Ha a bíróság bûnösnek találja, akár életfogytig tartó börtönt is kaphat.

Debreceni Városi Bíróság harminc napra elõzetes letartóztatásba helyezte azt a 28 éves berettyóújfalui nõt, akit férjének meggyilkolásával gyanúsítanak. A nõ ellen elõször “halált okozó segítségnyújtás elmulasztása” miatt indult nyomozás, most azonban már különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsítják. Az elõzetes letartóztatás elrendelését a bíróság a szökés és elrejtõzés veszélyével, illetve a bizonyítási eljárás megnehezítésével indokolta – mondta el a Független Hírügynökségnek Jónáné Pocsai Edit, a Hajdú-Bihar Megyei Fõügyészség szóvivõje.

A gyilokosság hétfõn történt. Úgy tudni, hogy a 28 éves nõ egy késsel többször megszúrta fotelben ülõ 31 éves férjét, majd valamilyen éghetõ anyaggal leöntötte és meggyújtotta. A férfi a fürdõszoba felé tartott, amikor összeesett és meghalt. Az áldozat egyébként egy bírósági titkár volt.