Elvitték a tűzszerészek a bombákat Ózdról

Elvitték a tűzszerészek a második világháborús bombákat Ózdról csütörtökön délután. Az útlezárást megszűntették, a lakók is visszatérhettek lakásaikba, az üzletek is újra kinyitottak. Csütörtökön délelőtt több mint kétszáz embert kellett kilakoltatni, mert építési munkálatok közben második világháborús bombát találtak, majd később még egyet.

Páncélozott autóban szállították el a két második világháborús bombát a tűzszerészek Ózdról, gondoskodnak a megsemmisítéséről – mondta el Molnár Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője a Független Hírügynökségnek. Délután fél négykor a lakók is visszatérhettek a lakásaikba, valamint az üzletek is újra kinyitottak, helyreállt a közlekedés is, megszűntették a lezárást.

Kétszáz embert kellett kilakoltatni Ózdon csütörtökön dél körül, egy feltehetően második világháborús bomba miatt. Rokonokhoz, ismerősökhöz vagy egy közeli iskolába mehettek azok az emberek, akiknek el kellett menniük otthonukból, mert egy körforgalom építése közben a munkások egy 120 centiméter hosszú bombát találtak az ózdi Piac úton. Majd később még egy kisebbet. A rendőrség lezárta a területet.