Elvitték a lovát szúrkáló asszony kutyáit

Elvitték a lovát vasvillával szúrkáló mélykúti asszony kutyáit az állatvédők szerdán. Összesen 7 felnőtt és egy kölyökkutyát koboztak el az idős nőtől.

Az asszonytól azért vették el állatait, mert az elmúlt héten állatkínzás miatt indítottak ellene rendőrségi eljárást, amiért egy vasvillával a nyílt utcán csaknem egy órán keresztül verte és szurkálta a lovát. Akkor a rendőrök az asszony házánál több kiéheztetett kutyát és kecskét is találtak. A megsebzett lovat az eset után elkobozták az állatvédők és Pécsre, egy speciális menhelyre szállították.
Az idős asszonynál most összesen egy kutyát hagytak, akit a jövőben ellátnak élelemmel az állatvédők és az önkormányzat folyamatosan figyelemmel kíséri majd, hogy az idős asszony rendesen tartja és eteti-e az állatot – mondta dr. Horvát László, az állatmenhely orvosa.

Az elkobzott kutyák a Kiskunhalasi állatmenhelyre kerültek, ahol keresnek nekik majd gazdikat, vagy úgy, ahogy már több kutyával is tették, Németországba szállítják és kutyaszerető családokhoz költöztetik őket. A kutyákat ellátták orvosságokkal és most a pár hetes kutyus életéért küzdenek, mert nem akar szopni – mondta csütörtökön reggel a Független Hírügynökségnek Horváth Lászlóné, a menhely egyik vezetője.