Elvérzett anya – délután eltemették a fiatalasszonyt

Eltemették kora délután Kecskeméten a református temetőben a november elsején, a megyei kórházban szülés után elvérzett édesanyát. Az asszony császármetszéssel, komplikációk nélkül szülte meg a kisbabát, de a szülés után nem tudták elállítani vérzését.

Azonnal megoperálták, úgy tűnt, stabilizálódott az állapota, később azonban az intenzív osztályon újra vérezni kezdett. Többször újraélesztették, de már nem tudták megmenteni az életét.

Tíznapos kislánya fotójával a kezében fekszik a koporsóban a háromgyermekes fiatalasszony. Kislányát sosem láthatta, pedig két fia után már nagyon várta, hogy megszülessen. De félt is a harmadik szüléstől, mert a baba nagyra nőtt a hasában. A szülésnél rendben ment minden, utána azonban olyan erősen vérzett, hogy hiába operálták meg, már nem tudtak rajta segíteni, meghalt.

Az apát munkahelye gyorssegéllyel, a temetés teljes költségeinek átvállalásával és rugalmasabb beosztással várja vissza. Kollégái gyűjtést is szerveztek. Pénzt és gyermekruhákat várnak. Egy kecskeméti cég a kislánynak bébiételeket ajánlott. Egészen addig, ameddig szükség van rá.

A család szerint a kórház hibázott, ezért tették a feljelentést. Az anya orvosi papírjait és a boncolási jegyzőkönyvet a rendőrök független szakértőhöz küldik, hogy kiderüljön: a fiatalasszony pontosan miért halt meg és ezért valóban felelős-e valaki.
– Független Hírügynökség –