Elvárható volt a győzelem

Vegyész-RC
Vegyész-RC
Idegenben jutott tovább a Vegyész RC-Kazincbarcika férfi röplabdacsapata. A CityLine NB I Liga negyeddöntőjének második mérkőzését rendezték meg szerdán Dágon, ahol a VRC vizitált.

Amint az előzetesen várható volt, nagyon lelkesen kezdett a vendéglátó, ami nemcsak rajtuk, hanem az eredményen is meglátszott. Bár a Vegyész folyamatos lépéselőnyben volt a szett elején, Horváth G. remek nyitószériája után ötpontos hátrányt dolgozott le csapata. Ezután fej fej mellett haladtak a felek, és a szoros végjátékban a higgadság döntött a VRC javára.

Csak az elején

A második játszma eleje ugyancsak szoros csatát hozott, hiszen 11-11-ig együtt haladtak a felek. Jellemző volt, hogy mindkét oldalon jók voltak a szervák, melyek után könnyű pontokat tudtak szerezni a játékosok. Ezután a VRC nyitásfogadása alaposan feljavult, és a Barcika a centertámadásokat erőltette: jól tették, mert Kárpáti és Gelencsér is többször is eredményes volt, 15-19. Ezt a négypontos előnyt azonban Zirigh vezérletével és blokkjaival ledolgozta a Dág és egyenlítettek, 21-21. A hajrában ismét a vendégcenterek jeleskedtek, Kárpáti és Gelencsér a pontgyártás mellett azt is megmutatta, hogyan kell jól sáncolni, így tovább növelték előnyüket.

Nem adták ki

A harmadik felvonásban 4-5 után léptek meg Szabóék (5-11), de még ekkor sem adta fel a Dág és feljöttek 9-12-re. Innentől kezdve azonban a Vegyész nem adta ki a kezéből az irányítást és nyugodt játékkal őrizve előnyüket megnyerték a találkozót.
A két győztes mérkőzésig tartó párharcban a Vegyész 2-0-ra nyert, így az elődöntőbe jutott, ahol az 1. MCM RC Kaposvár – MAFC-Hartmann párharc győztesével találkoznak. A Dág az 5-8. helyért folytathatja a küzdelmeket.

Jegyzőkönyv

Dág – Vegyész RC-Kazincbarcika 0:3 (-25, -22, -18)
Dág, 100 nézô. V.: Prukner, Horváth.

Dág: Oszuska G., Oszuska II. Z., Zirigh, Horváth G., Tóth A., Haltrich. Csere: Budai (liberó), Szauter. Játékosedző: Oszuska I. Zoltán.
Vegyész: Toronyai, Szalai, Kárpáti, Kovács Z., Szabó D., Gelencsér. Csere: Szántai (liberó), Csala, Cziczó, Kecskeméti. Edző: Daniel Oravec.

Oszuska I. Zoltán: – Örülök, hogy jó mérkőzést tudtunk játszani a Barcikával.
Daniel Oravec:– A mérkőzés elején jól pörgött a vendéglátó, oda kellett figyelnünk, de szerencsére ezzel nem volt gond.

 További hírek a boon-sportoldal kategóriából