„Elvágtam a nyakát” – ordította a szomszédoknak. Életfogytiglant kaphat édesanyja leszúrásáért

„Elvágtam a nyakát” - ordította a szomszédoknak. Életfogytiglant kaphat édesanyja leszúrásáért
„Elvágtam a nyakát” - ordította a szomszédoknak. Életfogytiglant kaphat édesanyja leszúrásáért
Sajószöged – A szomszédok füle hallatára bántalmazta és szúrta meg anyját egy férfi Sajószögeden.

A bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség egy 60 éves sajószögedi férfival szemben.

Állandó veszekedések

A vádlott férfi és vele egy háztartásban élő 80 éves édesanyja közötti viszony évek óta megromlott. A férfi italozó életmódot folytatott és rendszeresen verte édesanyját.

si-05

Korábban el is ítélték kapcsolati erőszak bűntette miatt felfüggesztett börtönbüntetésre. Magatartása miatt többször állt ideiglenes távoltartás hatálya alatt, melynek időtartama alatt nem léphetett volna be a közös házba.

Seprűnyéllel verte

2017. július elején, szintén ilyen távoltartási határozat hatálya alatt állt, ennek ellenére erősen ittas állapotban tért haza. Az udvaron egy fotelban ült édesanyja, aki életkora és betegségei miatt mozgásában is erősen korlátozott volt.

si-06

A férfi ordítva szidalmazni kezdte, majd egy seprűnyéllel legalább 10-15 alkalommal fejbe vágta. Olyan erővel bántalmazta, hogy a seprűnyél eltört.

Nyakon szúrta anyját

Az idős nő segélykiáltását és a bántalmazást a szomszédok is hallották és értesítették a rendőrséget. A vádlott kezébe vett egy 17 centiméter pengehosszúságú kést és azzal egy alkalommal nyakon szúrta anyját. Ezután a szomszédoknak odakiáltotta, hogy „elvágtam a nyakát”, majd bement a házba.

A kórházban halt meg

A nőt mentőhelikopter szállította kórházba, de gondos orvosi ellátás ellenére pár hét múlva belehalt sérüléseibe. A bántalmazás és a sérülések elszenvedése az átlagost meghaladó fizikai fájdalmat és lelki gyötrelmet jelentett. A vádlottat a helyszínen őrizetbe vették.

si-11

Az ügyészség életfogytig tartó fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott. Előzetes letartóztatásban várja a tárgyalás kitűzését.

Szaniszló Bálint


Kis híján agyonverte 80 éves édesanyját a sajószögedi férfi
Miskolc, Sajószöged - Vádemelési javaslattal élt a rendőrség egy sajószögedi férfival szemben, aki egy vitát követően édesanyjának életveszélyes sérüléseket okozott. Emberölés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr...

Sajószöged - Emberölés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a rendőrök őrizetbe vették az 58 éves sajószögedi férfit. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2017. július 4-én 14 óra 30 perckor egy sajószögedi ingatlan udvarán előzetes szóváltást követően egy férfi bánta...