Elutasították a mumbai támadó fellebbezését a halálbüntetés ellen

Elutasította a mumbai felső bíróság a 2008-as mumbai terrortámadást végrehajtó fegyveres csoport egyetlen túlélőjének fellebbezési kérelmét. A hétfői döntéssel helyben hagyták a Mohamed Adzsmal Kaszabra tavaly májusban kiszabott halálos ítéletet.

A 22 éves pakisztáni férfi az egyedüli túlélője volt a terrortámadást elkövető tízfős kommandónak, amely három napig tartott ostrom alatt több célpontot az egykori Bombayben. A két luxushotelnél, egy étteremnél, a vasúti pályaudvaron és egy zsidó központnál kitört tűzharcoknak és robbantásoknak összesen 174 halálos áldozata volt.

Kaszabot rögtön a támadás után őrizetbe vették, és 2009 áprilisában állították bíróság elé. Az ellene felhozott 86 vádpont közül végül négyben – gyilkosság, India elleni hadviselés, összeesküvés és terrorizmus – találták bűnösnek, és ezért szabták ki rá a kötél általi halál büntetést. A férfi fellebbezett az ítélet ellen, az új eljárás tavaly októberben kezdődött. A mostani döntés ellen még az újdelhi legfelsőbb bírósághoz fellebbezhet, ám ha ott is elutasítják, már csak az elnöknőtől kérhet kegyelmet.

-Független Hírügynökség-Sporthírek