Elúszik-e a Selyemréti Strandfürdő?

Tavaszra vártuk a döntést. Azután nyárra. De csak nem született meg. Most itt van. 125 pályázatból 25 nyert. Pontosabban: 19. A 6 „majd meglátjuk mi lesz vele” között van a Selyemréti Strand-pályázat. - Szabados Gábor jegyzete.

Most a kormány jóindulatán múlik, hogy lesz-e Selyemréti Strandfürdő. Jóindulatán, vagy inkább: könyörületességén.

Tavaszra vártuk az eredményhirdetést, a jó hírt: nyert Miskolc a pályázaton, kezdődhet a Selyemréti Strandfürdő régóta esedékes fejlesztése – fürdővé tétele.
A tavaszból nyár lett. És mi megírtuk, mert így tájékoztattak bennünket: télre kész a fürdő. Vagy: majdnem teljesen kész, néhány medence majd tavaszra lesz meg, hogy nyárra végre strandja legyen az egykori fürdővárosnak.

Azóta két-három hetente hívtam telefonon a fürdős cég vezetőjét. Nagyon szerettem volna én világgá röpíteni a jó hírt. Most aztán röpíthetem.
Hírül adtuk szombaton: az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak-Magyarországi Operatív Programja keretében meghirdetett Turisztikai Attrakcók Fejlesztése című pályázati konstrukció eredményét jóváhagyta a Regionális Operatív Programok Irányító Hatósága. A 125 beéérkezett pályázatból 25 valósíthatja meg fejlesztési elképzeléseit. Az a 25, ha utánaszámolunk, 19. Ennyi jut hozzá a 2007-2008-ra rendelkezésre álló 6,5 milliárd forinthoz. További 6 pályázó tartaléklistán szerepel. Arra kérjük a kormányt, hogy a 2009-2010-es keret terhére legyen szíves előrehozni számukra 1,6 milliárd forintot. Benne a strandra megpályázott 500 millióval.
Szégyen.

Címkék: , ,