Elültették az utolsó gesztenyefát is a Szilágyi Erzsébet fasoron

A tavaly augusztusi vihar után kidőlt fák pótlásaként az utolsó gesztenyefát is elültették a fővárosi Szilágyi Erzsébet fasoron. Összesen 35 új fát ültettek el, a költségeket a Hewlett Packard állta.

Tavaly augusztus 20-án a fővárosban tomboló erős viharban számos fa kidőlt vagy kettétört, egyebek mellett a Szilágyi Erzsébet fasoron is. A HP vállalta, hogy állja 35 fának a megvásárlását és elültetését. Törőcsik Éva, a Fővárosi Kertészeti Zrt (FŐKERT) kertészeti vezérigazgató-helyettese a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a cég egyedül a pénzt adta, a fák kiválasztása, a gödrök kiásása, a talajcsere és az ültetés a FŐKERT feladata volt. Az utolsó vadgesztenyefa szerdán került a földbe, az új fasort Demszky Gábor főpolgármester adta át ünnepélyesen.

A tavalyi vihar után a főváros egyébként 130 millió forintot biztosított a FŐKERT-nek, ebből 1300 fát gallyaztak le, vagy szükség esetén vágtak ki. Annak a felmérése még tart, hogy Budapesten jelenleg mennyi veszélyes fa van – mondta Törőcsik Éva.

Az igazgató-helyettes hozzátette, hogy a FŐKERT Budapesten körülbelül 30 ezer fát gondoz: főként a belvárosi fasorokat és a külső kerületek kiemelt, értékes fáit.Sporthírek