Eltűntként keresték, halálhírét keltették, majd előkerült az idős asszony

Több mint 40 rendőr, polgárőr és vadász keresett egy idős pilismaróti asszonyt, akinek eltűnését fiai jelentették be még július 1-én. Az ügyben nyomozást is elrendeltek, ugyanis az egyik fia azt állította, hogy testvére leszúrta anyjukat egy konyhakéssel. A nő végül sértetlenül előkerült, de nem emlékszik semmire.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság szerdai közleménye szerint a család június 30-án délután az erdőbe ment gombát szedni. Mindenki másfelé indult, az idős asszony egyedül vágott neki az ösvénynek. A család két napig várta, hogy hazatérjen, majd fiai a rendőrséghez fordultak segítségért. Kutatócsoportot alakítottak, és keresni kezdték, a helybeliek közül azonban többen is azt állították, hogy július 1-jén látták az eltüntet.

A rendőrök leállították a kutatást, és kihallgatták az asszony fiait. Az ügyet a megyei rendőr-főkapitányság vette át, mert felmerült a gyanú, hogy gyilkosság történhetett. A nyomozók a házat is átkutatták, és a konyhában vérnyomokat találtak. A fiatalabb fiú azt mondta, bátyja és anyja összevesztek, a 39 éves férfi pedig megszúrta anyjukat. Ismét egy többórás kutatás kezdődött, átvizsgálták a házat és környékét, de nem találtak olyan nyomot, amely közelebb vitte volna őket az áldozathoz. A kést elmosta az elkövető, ezért a rendőrök valamennyi szúró tárgyat lefoglalták és szakértőhöz küldték.

Szerdára újabb kutatást szerveztek a megyei bűnügyesek, mert arra gyanakodtak, hogy a férfi a közeli patakparton ásta el anyját. Egy ásót is lefoglaltak, amelyen iszapmaradványt találtak. A kutatásból végül nem lett semmi, kedden este ugyanis előkerült a 65 éves nő, aki hat napig bóklászott az erdőben. Testéből 50 kullancsot szedtek ki a kórházban, de ezen, és néhány felületi horzsoláson kívül más baja nem esett. Mivel az asszonynak korábban agyvérzése volt, nehéz vele kommunikálni, azt sem tudja, hogy került az erdőbe, mit csinált ott majd egy hétig.

A rendőrség tájékoztatása szerint az ügynek nincs vége, a nyomozóknak számos kérdést kell tisztázniuk.Sporthírek