Eltüntetik a telet Miskolc közterületeiről

Ismét szépül a város (illusztráció)
Ismét szépül a város (illusztráció) - © Fotó: ÉM
Miskolc – Már takarítják a miskolci utakat, járdákat és a parkokat is.

Megkezdődött március első napjaiban a tavaszi nagytakarítás Miskolc közterületein.

„Az idő jelenleg a tél során a város útjaira kijuttatott szóróanyag összetakarításának kedvez, ezért ezzel a munkával kezdtek a Városgazda munkatársai” – árulta el lapunk érdeklődésére Pásztor Imre, a miskolci polgármesteri hivatal vállalati és projektkommunikációs vezetője.
Mint megtudtuk, az összegyűjtést első ütemben a nagy forgalmú – elsősorban buszközlekedési – útvonalakon végzik, ezt követik kisebb forgalmú utak, utcák, közterületek. A rendkívül kedvező – és előreláthatóan tartósnak ígérkező – enyhe időjárásnak köszönhetően a téli szóróanyag-tárolók begyűjtése is elkezdődött, bár a téli útüzemeltetési időszak hivatalosan még néhány napig – egészen pontosan március 15-ig – tart. Ezzel párhuzamosan indultak újra a kertészeti munkák is.

Megszépülnek a parkok

– Még tavaly ősszel több mint tizenhatezer darab hagymás virágot – tulipánt, krókuszt, nárciszt – és több mint negyvenezer darab kétnyári növényt – árvácskát, sárga violát és százszorszépet – ültettek a Városgazda munkatársai a város terein, parkjaiban lévő virágágyásokba, melynek tavaszi gondozási munkái a múlt héten elkezdődtek. A munkára szükség van, hiszen ezek a növények díszítik köztereinket májusig, az egynyári virágok ültetéséig – sorolta Pásztor Imre.

A város parkjaiban is megkezdődött a zöldfelületek gondozása; ahol szükséges, pótolják a fákat, cserjéket.

ÉM-TÁ