Friss hírek

2009.11.11. 16:09

Csütörtökön bíróság elé áll Gyurcsány Ferenc

<p>Csütörtökön hallgatja meg a Zuschlag-ügyben a bíróság Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnököt. Az ügyet tárgyaló bíró a legutóbbi tárgyaláson közölte, hogy novemberben be akarja fejezni a tanúmeghallgatásokat, ezért egy hét leforgása alatt hallgatják meg Gyurcsányon kívül még Jánosi Györgyöt, Szilvásy Györgyöt, Benedek Andrást, Mesterházy Attilát és Keszthelyi Andrást. Az ügyben még Zuschlag kérésére is meghallgatnak több embert, akik a vádlott szerint a pártok lobbi tevékenységérõl tudnának beszámolni.</p>

A volt ifjúsági és sportminisztereket, államtitkárokat és miniszteri kabinetfõnököt a bíróság szerint azért kell meghallgatni, mert tudhatnak részleteket a Zuschlag János ügyében felmerült esetek kapcsán. Gyurcsány Ferencet és Jánosi Györgyöt november 12-ére, Szilvásy Györgyöt és Benedek Andrást november 16-ára, Mesterházy Attilát és Keszthelyi Andrást november 18-ára rendelte be a bíró meghallgatásra.

A következõkben meg fogják hallgatni a Zuschlag által kért tanúkat is: Topolánszky Ákos, Nagy Péter és Szálka Miklós a vádlott szerint a "kijáró-egyeztetõ" mechanizmusról, vagyis a pártok lobbizási tevékenységérõl tudnának beszámolni. Zuschlag korábban kérte a Baloldali Ifjúsági Társulás (BIT) teljes elnökségének - 8 embernek - a meghallgatását is, de ezt a bíróság legutóbb elutasította.

Zuschlagot és 15 társát bûnszervezet tagjaként folytatólagosan elkövetett, különösen nagy kárt okozó, csalással és más bûncselekményekkel vádolják. A vád szerint 75 millió forint állami támogatást szereztek meg jogosulatlanul, fiktív civil szervezeteken keresztül. Zuschlag már több mint két éve van elõzetes letartóztatásban, korábban szocialista országgyûlési képviselõ és a párt Bács-Kiskun megyei szervezetének ügyvezetõ elnöke volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!