Eltűnt pénzek a Budapesti Fesztiválközpontnál – sikkasztás miatt nyomoz a rendőrség

Sikkasztás miatt indított nyomozást a rendőrség a Budapesti Fesztiválközpont Nonprofit Kft-nél, egyelőre ismeretlen tettes ellen – tájékoztatta a Független Hírügynökséget csütörtökön a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). Zimányi Zsófia, a fesztiválközpont igazgatója kedden számolt be arról, hogy belső vizsgálat folyik a Budapesti Fesztiválközpont Nonprofit Kft-nél, mert felmerült a gyanú, hogy a gazdasági csoport vezetője megrövidítette a céget.

Mint a Független Hírügynökség a Budapesti Fesztiválközpont Nonprofit Kft, beszámolója alapján korábban hírül adta, a gazdasági vezető augusztus közepén levélben felmondott, azóta nem tudják elérni. Testvére elmondása szerint azonban feljelentést tett maga ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, mert az elmúlt években pénzt tett el a cégnél. Azt, hogy mekkora összegről van szó, egyelőre nem tudni. Külső könyvvizsgálót is felkértek a vizsgálatra, szeptember végére várható eredmény.

A BRFK csütörtökön válaszolt a Független Hírügynökségnek az üggyel kapcsolatos kérdésére: az ügyben sikkasztás miatt nyomoznak, egyelőre ismeretlen tettes ellen. A válaszból nem derül ki, hogy valójában kinek a feljelentése alapján nyomoznak, és hogy a gyanú szerint mennyi pénz tűnhetett el. Részleteket a nyomozás érdekei miatt nem közölhetett a rendőrség.