Eltűnt Klicsko pártjának képviselőjelöltje Kárpátalján

Ungvár, 2012. október 18., csütörtök (MTI) – Nyoma veszett a Vitalij Klicsko vezette UDAR (Csapás) párt egyik kárpátaljai parlamenti képviselőjelöltjének, miután tisztázatlan körülmények közt kérvényezte jelölésének visszavonását a Központi Választási Bizottságnál (CVK).

Olekszandr Kicskovszkijt, aki a Szolyva központú egyéni választókerületben indult az UDAR képviselőjelöltjeként, utoljára néhány órával azt követően látták, hogy a visszalépésére vonatkozó kérvénye megérkezett a CVK-hoz. Az eltűnt képviselőjelölt párttársai kételkednek abban, hogy ő maga kérelmezte volna jelölésének visszavonását – adták hírül csütörtökön kárpátaljai internetes hírportálok az UDAR sajtószóvivői irodájára hivatkozva.

Valerij Packan, a párt kárpátaljai választási törzsének vezetője szerint Kicskovszkijnak nem állt szándékában a képviselőjelöltségről való lemondás. Ráadásul a kérvényét sem az ő meghatalmazottja kézbesítette a CVK-nak – emlékeztet közleményében az UDAR.

A képviselőjelölt több mint egy napja nem érhető el mobiltelefonon, és nem is tért haza. Pártjának vezetői úgy vélik, hogy Kicskovszkijra nyomást gyakoroltak annak érdekében, hogy lépjen vissza a 2012. október 28-i parlamenti választásokon való részvételtől.

– MTI –