Eltűnt kisfiú: vizsgálják az anya által elmondottakat

A rendőrség vizsgálja a múlt hét pénteken, a Margitszigeten eltűnt kisfiú édesanyja által elmondottakat. A rendőrség közigazgatási hatósági eljárásban vizsgálja az ügyet kezdettől, ami azt jelenti, hogy egyelőre nem merült fel bűncselekményre utaló jel az ügyben – tájékoztatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Független Hírügynökséget.

Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy az eljáráshoz hozzátartozik, hogy megvizsgálják az édesanya által elmondottak valóságtartalmát. Ez nem jelenti azt, hogy bárkit bármivel gyanúsítanának, de a gyerek megtalálásához az eltűnés összes pontos körülményét fel kell fedni.

Mint a Független Hírügynökség korábban hírül adta, a két és fél éves gyermek édesanyja mellől tűnt el a sziget Árpád-hídhoz közeli részén a Pest felőli oldalon. Édesanyja azt mondta a rendőröknek: ő innivalóért indult, amikor észrevette, hogy a kisfia a Duna felé megy. Ekkor az anya elesett, beverte a fejét, és eszméletét vesztette.

A rendőrség korábbi közlése szerint a kisfiú 97 centiméter magas, szőke göndör haja van, szürkés-zöld szeme. Amikor eltűnt, szürke póló volt rajta autós emblémával, kék rövidnadrágot és kék szandált viselt. A rendőrség szemtanúkat, illetve azok jelentkezését várja, akik látták azóta. A kisfiúval kapcsolatban vagy a rendőrség központi számán, vagy az ingyenes 0680-555-111 Telefontanún, vagy a 2362800 városi számon lehet bejelentéseket tenni.