Eltűnt kisfiú – nem jelentkezett olyan tanú, aki látta, hogyan történt

A rendőrségen eddig nem jelentkezett olyan szemtanú, aki látta volna a múlt héten eltűnt kisfiút a Margitszigeten. A rendőrök minden szóba jöhető embert meghallgattak az ügyben. Most a megszerzett adatok feldolgozása zajlik – mondta el a Független Hírügynökségnek Unger Pál, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Unger Pál elmondta, hogy a kisfiú családi és lakókörnyezetében a rendőrök befejezték az adatgyűjtést, meghallgattak mindenkit. Szemtanúk, akik látták volna az eseményeket, vagy azóta a gyereket, eddig nem jelentkeztek. A rendőrség csak olyan tanúkat talált a szigeten, akik már az eltűnés időpontja után látták az édesanyát, tehát magának az eltűnésnek úgy tűnik, nem voltak szemtanúi -mondta el a sajtóügyeletes.
Jelenleg nincs a nyilvánosság elé tárható új információ, de a rendőrök gőzerővel dolgoznak az ügyön – tette hozzá Unger Pál.

Mint a Független Hírügynökség korábban hírül adta, a két és fél éves gyermek édesanyja mellől tűnt el a sziget Árpád-hídhoz közeli részén a Pest felőli oldalon. Édesanyja azt mondta a rendőröknek: ő innivalóért indult, amikor észrevette, hogy a kisfia a Duna felé megy. Ekkor az anya elesett, beverte a fejét, és eszméletét vesztette. A rendőrök az anya által elmondottakat is vizsgálják, ez hozzá tartozik az ügyben a kezdetektől zajló hatósági közigazgatási eljáráshoz.

A rendőrség korábbi közlése szerint a kisfiú 97 centiméter magas, szőke göndör haja van, szürkés-zöld szeme. Amikor eltűnt, szürke póló volt rajta autós emblémával, kék rövidnadrágot és kék szandált viselt. A rendőrség szemtanúkat, illetve azok jelentkezését várja, akik látták azóta. A kisfiúval kapcsolatban vagy a rendőrség központi számán, vagy az ingyenes 0680-555-111 Telefontanún, vagy a 2362800 városi számon lehet bejelentéseket tenni.