Eltűnt horgászt keresnek a beszakadt bányatónál

Beszakadt egy bányató a Veszprém megyei Nagytárkánypuszta közelében, a mederből eltűnt körülbelül 35 ezer köbméter víz, és egy horgászt is keresnek.

A Darvas tó partja hétfőn délután, hangos robajlás kíséretében szakadt be – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Tanai Tamás, a Csabrendek-Sümeg Sporthorgász Egyesület elnöke. Azt senki sem látta, hogy a szakadékba beömlő víz magával sodorta-e a horgászt, de a fiatalembert keresik, mert azt viszont többen is látták, hogy délelőtt még a tó partján volt.

A másfél hektáros Darvas tó medre egykor bauxit-bánya volt. A tó csaknem 30 évvel ezelőtt keletkezett, amikor a lesüllyedt bányát feltöltötte a talajvíz és a csapadék. A tóban egészen hétfőig 7 méter mély víz volt, de azután, hogy beszakadt a part, a vízszint méterekkel csökkent. A víz természetesen nem tűnt el, hanem az egykori bánya vájataiba szivárgott. A szakadékot homokzsákokkal torlaszolták el, hogy több víz már ne folyhasson el.

Tanai Tamás hozzátette, hogy egyelőre csak feltételezik a horgász eltűnését. A fiatalember keresésére még hétfőn este kutyás mentőcsapatok érkeztek a beszakadt bányatóhoz, de egyelőre semmi nyomot nem találtak. Nincs meg a horgászfelszerelés sem. A kutatást kedden folytatják.Sporthírek