Eltűnt európai síelőket keresnek Kasmírban

Az indiai légierő szombaton folytatta a kutatást a Kasmírban eltűnt európai síelők után. A három síelő, valamint a helikopterüket vezető francia pilóta még pénteken tűnt el Kasmír indiai részén.

Az indiai hadsereg szóvivője az AFP francia hírügynökségnek elmondta, hogy a légierő helyi idő szerint reggel fél hétkor folytatta a kutatást az eltűnt helikopter után. A keresést péntek este a rossz látási viszonyok miatt függesztették fel. A kutatás a földön is folytatják, közölte a helyi rendőrség egyik magas rangú tisztje.

Az eltűntek között van az extrém síelés úttörőjének számító Sylvain Saudan, az első síelő, aki 45-60 fokos lejtőkön csúszott le. A 74 éves svájci sportoló több évtizede vezet kalandvágyó turistákat Kasmír hegyeibe, ahol olyan hegycsúcsokról csúsznak le, amelyeket csak helikopterrel lehet elérni. Saudan már kétszer zuhant le helikopterrel a térségben.

A sielők péntek reggel indultak el a túrára Szrinagar városából, és dél környékén kellett volna visszatérniük üzemanyagot felvenni.

Az extrém sielők között a kasmíri hegyek nagy hírnévnek örvendenek: ott található ugyanis a világ több, legnagyobb kihívást jelentő hegyoldala.