Eltűnt a BOKIK-székház korábbi homlokzata Miskolcon

Akt.:
Az építkezés látványos fázisa
Az építkezés látványos fázisa - © Fotó: Ádám János
Miskolc – Gőzerővel dolgozik a kivitelező a kamara székházának felújításán.

Igencsak látványos ezekben a hetekben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Iparkamara székházán zajló építkezés, szinte teljesen eltűnt ugyanis az épület homlokzataként szolgáló ügynevezett függönyfal. A Szentpáli–Széchenyi utcák sarkán lévő épület a júliusban kezdődött felújítás során teljesen új, modern, a belvároshoz méltó homlokzatot kap, de jelentős átalakításokat végeznek az épület belső tereiben is.

Európai színvonalon

Többek között cserélik az irodák informatikai, elektronikai, fűtési és vízrendszerét, valamint kibővítik a Szentpáli-termet is, amelyet emellett korszerű technikai eszközökkel szerelnek fel, így a BOKIK konferenciateremmel gazdagodik. Bihall Tamás kamarai elnök lapunknak korábban azt mondta, a munkálatokra már régóta nagy szükség volt, hiszen a komplexum átadása óta nem esett át igazán komoly felújításon. Hozzátette, a felújítás az esztétikai megjelenésen túl, energetikai szempontból is jelentős előrelépés lesz. A munkálatok várhatóan jövő tavasszal fejeződhetnek be, a BOKIK munkatársai addig ideiglenes helyen, a ­Vologda utca 3. szám alatt dolgoznak.

Székháztörténelem

A Széchenyi és a Szentpáli utca sarkán álló, korábban kissé környezetidegen külsejű épületet Krisztik Pál tervezte és 1979-ben adták át. Sokáig a Miskolci Élelmiszer Kiskereskedelmi Vállalatnak adott otthon, 1995-től a megyei kamarai székháza.

ÉM-TÁ


Ideiglenes helyre helyezték át a buszmegállót
Miskolc - Megkezdődött a BOKIK Szentpáli úti épületének felújítása. Közel egy éves előkészületeket követően megkezdődött a napokban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) székházának rekonstrukciója. A belváros szívében, a Centrum mellett található székház körülbelül ötv...

Tábla tájékoztatja az utasokat a buszmegálló-áthelyezésről
Miskolc - Áthelyezték a megállót a BOKIK elől, kezdődik az építkezés. Hosszas előkészületek után ideiglenes helyre költöztették a BOKIK-székház előtti megállót. Az MVK Zrt. előzetesen közleményben tájékoztatta az utazóközönséget, kedd reggel pedig felhívás és a cég egyik munkatársa próbált segíte...