Eltűnésnek álcázták az idős férfi megölését

Eltűnésnek álcázta egy fiatal házaspár egy idős férfi megölését Fejér megyében. A férfit saját unokája és annak felesége verte agyon még június végén, majd augusztus közepén bejelentették eltűnését. A gyilkosság a hétvégén derült ki – áll a Fejér megyei Rendőr-főkapitányság kedden kiadott közleményében.

A 75 éves ercsi férfit a vele egy házban élő 25 éves unokája és annak szintén 25 éves felesége verte agyon júniusban. Augusztus 11-én bejelentették eltűnését, így a rendőrség elkezdte a keresését. A nyomozók nem találtak magyarázatot arra, hogy az idős férfi miért tűnt el, ráadásul több olyan körülmény is felmerült, ami a házaspárra irányította a rendőrök figyelmét. A fiatalok végül pénteken, többszöri kihallgatás után beismerték a gyilkosságot.

A gyilkosság után a holttestet a Nógrád megyei Berceltelekre szállították, ahol elégették. A helyszínen a nyomozók emberi csontokat találtak, amiket jelenleg szakértők vizsgálnak. A két fiatalt a hétvégén előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.