Junior Prima Díj

2019.10.02. 21:50

Öt fiatal tehetség vehette át a színház- és filmművészeti elismerést

Döntött a szakmai bizottság.

Budapest, 2019. október 2. A színház- és filmmûvészet kategóriában Junior Prima Díjjal kitüntetett Fehér Balázs Benõ színész-rendezõ (b2), Dér Zsolt színmûvész (b3), Markó-Valentyik Anna bábszínész (j3), Balázsi Gergõ Ármin balettmûvész (j2), és Szabó Sebestyén László színmûvész (j) Eszenyi Enikõ, a zsûri tagja, a Vígszínház igazgatója (b) társaságában a díjak átadása után Budapesten, a Kálmán Imre Teátrumban 2019. október 2-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A díjjal azokat a harminc év alatti művészeket jutalmazzák, akik korosztályuk legjobbjai. Idén Balázsi Gergő Ármin balettművész, Dér Zsolt színművész, Fehér Balázs Benő színész-rendező, Markó-Valentyik Anna bábszínész és Szabó Sebestyén László színművész érdemelte ki az elismerést, őket köszöntötték a szerdai ünnepségen.

A Takarékbank felkérésére színházak, szakmai és érdekképviseleti szervezetek idén 54 jelöltet állítottak. Közülük választotta ki az öttagú szakmai bizottság – Eszenyi Enikő színész-rendező, a Vígszínház igazgatója, Máté Gábor színész-rendező, a Katona József Színház igazgatója, Orlai Tibor színházi producer, Káel Csaba rendező, a Müpa vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos és Balogh Gabriella, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagja – azt az öt fiatal tehetséget, akik elnyerték a „legjobb a legjobbak közt” címet.

„A tehetség csak lehetőséget, ígéretet jelent arra, hogy az ember kiemelkedő teljesítményt nyújtson. Rengeteg áldozat, kitartás és gyakorlás kell ahhoz, hogy a tehetségből igazi produkció: színház, film vagy tánc szülessen. Értő kezekkel, sokáig kell csiszolni a gyémántot, hogy teljes szépségét kibontakoztassuk, ez pedig közös felelősség” – mondta az ünnepségen Vida József. Hozzátette: „ezért támogatjuk évtizedek óta a tehetséges fiatalokat szerte az országban. És ezért vesszük ki a részünket abból, hogy az ifjú színház- és filmművészek évről évre méltó elismerésben részesülhessenek.”

A Prima Primissima életre hívói 2007-ben döntöttek úgy, hogy önálló díjjal jutalmazzák azokat a fiatal, harminc év alatti tehetségeket, akik korosztályukon belül a jók között is a legjobbak. A Junior Prima Díjnak öt társalapítója van, mindegyikük egy-egy önálló kategória mecénási feladatait vállalta fel. A Magyar Fejlesztési Bank a tudomány, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. a zene, a Docler Holding Kft. a népművészet, a KAVOSZ Zrt. a sajtó, a Takarék Csoport pedig a színház- és filmművészet terén kiemelkedő fiatal tehetségeket támogatja.

Idén tizenkettedik alkalommal adták át a Junior Prima Díjat színház- és filmművészet kategóriában, az idei jutalmazottakkal együtt már 89 fiatal magyar tehetség kapta meg az elismerést.

Borítókép: A színház- és filmművészet kategóriában Junior Prima Díjjal kitüntetett Fehér Balázs Benő színész-rendező (b2), Dér Zsolt színművész (b3), Markó-Valentyik Anna bábszínész (j3), Balázsi Gergő Ármin balettművész (j2), és Szabó Sebestyén László színművész (j) Eszenyi Enikő, a zsűri tagja, a Vígszínház igazgatója (b) társaságában a díjak átadása után Budapesten, a Kálmán Imre Teátrumban 2019. október 2-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában