Friss hírek

2009.07.23. 09:56

Veszélyes lehet a Balaton

<p>Megszaporodtak a vízből mentések a Balatonnál, a rendőrség szerint a veszélyes időjárási körülmények miatt mindenkinek óvatosabbnak kell lennie a tónál. Csütörtökön és a következő napokban a Balaton déli partján a déli, délnyugati meleg szél és a kánikula együttesen veszélybe sodorhatja a gumimatraccal, gumicsónakkal a vízen lévőket.</p>

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a múlt szombati viharban összesen 30 embert mentettek ki a Balatonból a vízirendőrök. A viharos szombatot követő időszakban sem csökkent a mentések száma: szerdán hét esetben összesen 15 embert kellett kimenteni, közülük sokan a déli partról sodródtak el gumimatraccal, gumicsónakkal. Egy német család - az enyhén ittas apa a fiaival - vízibiciklin sodródott el a parttól, Siófoknál. A meleg és az elfogyasztott alkohol miatt a férfi elájult, őket is menteni kellett.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a Balaton déli partján csütörtökön és a következő napokban a déli, délnyugati, meleg szél és a kánikula lesz az uralkodó időjárás. A rendőrség arra kéri a fürdőzőket, hogy már csak I. fokú viharjelzés van, ami miatt akár 500 méterre is eltávolodhatnának a parttól, ezt mégse tegyék. Az erős szél és a hullámzás besodorhatja őket a parttól és saját erejéből nem mindenki tud kijutni. Ne próbálják utolérni az esetleg elsodródó strandeszközöket sem. Ha valaki mégis bajba kerül, semmiképp ne engedje el a matracát, vagy felfújható egyéb eszközét, mert azokat könnyebben észreveszik a vízirendőrök távolabbról is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!