Eltörött… de mi nem törtünk le!

Eltörött… de mi nem törtünk le!
A Zemplén rallye első napja nem tartogatott sok jót a Herczig-Tóth párosnak: a 4. gyorsasági szakaszon a verseny feladására kényszerültek.

Sovány vigaszt jelent ugyan, de ezt megelőzően végig az élmezőnyben versenyeztek a többiekkel, pár másodperces különbségekkel teljesítve a szakaszokat.  

 Herczig Norbi: A kiesésünk oka egészen pontosan az volt, hogy eltört a turbócső, az olaj ennek következtében kifolyt, kénytelenek voltunk a versenyprogramot kikapcsolva – vészprogramon – lejönni a pályán.  Többszörösen is fájdalmas nekünk a bajnokságot így befejezni, hiszen ismételten önhibánkon kívül estünk ki, ráadásul nagyon jól mentünk az első három gyorson. Istenien gurult az autó, mi is összhangban voltunk vele, és éreztük, hogy a második körben még jobb időket mehetünk… sajnos erre nem került sor.

Tanulságként talán azt tudnám levonni az elmúlt versenyekből, hogy bár sokat fejlődtem, még van min javítani: a szűk visszafordítókban nem használom ki kellően a hajtáslánc adta előnyöket, és Kassa óta egyszerűen nem nagyon találom a megfelelő féktávot. Viszont a tempós részeket már el merem vállalni, ami nagy előrelépés a kezdeti bizonytalankodásokhoz képest! Ez az év inkább a tapasztalatszerzésről szólt, minden versenyen ott tudtunk lenni, ami már önmagában sokat jelent.

Nincs más hátra, még ha közhelynek hangzik is: a jövőbe tekintünk. Már szeptember óta nagyban folyik a szervezés, és az elkövetkezendő 2-3 hónapban folytatott tárgyalások létfontosságúak lesznek számunkra. Reméljük mind szponzorok, autó és csapat szempontjából sikerül megvalósítani azt, amit elterveztünk, és megújulva állhatunk jövő tavasszal rajthoz, hiszen égünk a bizonyításvágytól!

Egyszóval nem vagyunk letörve, ezt más sem bizonyítja jobban, minthogy ’csapatépítő jelleggel’ este megyünk a tokaji borospincékbe; ha már így esett, előrehoztuk a Zemplén Rallye-k kötelező elemét!

A Herczig Rallye Team ezennel szeretné megköszönni az egész éves támogatást szponzorainak, a lelkes rajongótábornak, és mindenkinek, aki hozzájárult eredményeikhez!