Eltörölték Beckham piros lapját

Az angol játékost a hétvégén a Valencia ellen 2-1-re elveszített madridi bajnokin állították ki, miután reklamálásért sárgát kapott, majd szinte rögtön pirosat, amiért gúnyos tapssal juttatta kifejezésre az ítélettel kapcsolatos érzéseit.

A Real Madrid fellebbezett Beckham eltiltása ellen, mert a klub szerint egyáltalán nem volt tiszteletlen vagy gúnyos a játékos reakciója, és a jelek szerint a spanyol szövetség fegyelmi testülete is egyetért ezzel: semmissé tették az angol válogatott csapatkapitányának kiosztott piros lapot, aki így pályára léphet La Corunában szerda este.

– A játékos akkor tapsolt, amikor már hátat fordított a bírónak, és elfoglalta eredeti pozícióját. Ez nem volt nyílt szembeszegülés, így ezt az első sárgát eredményező tiltakozásának tekinthetjük. Sem maguk az események, sem Dauden Ibanez jelentése nem támasztják alá azt, hogy a gesztus szándékoltan sértő lett volna – indokolta meg döntését a bizottság.

Hasonló módon kapott piros lapot Wayne Rooney is a Villarreal-Manchester United mérkőzésen a múlt hónapban, ő Kim Milton Nielsen játékvezetőt tapsolta meg, igaz, nem fordított hátat neki…

Az angol gárda azonban úgy döntött, hogy nem fellebbez a csatár két BL-mérkőzésre szóló eltiltása ellen. A mostani döntést hallva talán már megbánták…