Elton John hatvanadik születésnapját ünnepelték New Yorkban

Húszezer rajongó és Bill Clinton köszöntötte Elton John-t hatvanadik születésnapja alakalmából vasárnap este New Yorkban. A Madison Square Gardenben tartott bulira az összes jegy elkelt.

A születésnapi fellépésen többek között ott volt Bette Midler, Elizabeth Hurley, Pierce Brosnan és Ozzy Osbourne is. A koncert után privát bulit tartottak Manhattanben.

“Köszönöm, hogy eljöttek megünnepelni Elton belépését kedvenc klubomba, a hatvanévesek klubjába”, mondta Bill Clinton egykori amerikai elnök a popsztár fellépése előtt. Elton Johnnak ez volt a hatvanadik fellépése a híres arénában, ahol többek között John Lennonnal is játszott együtt.

A popsztár 1947. március 25-én született Reg Dwight-ként London északi részén. Karrierje a 60-as években kezdődött, amikor otthona közelében egy kocsmában kezdett el zongorázni, majd megalapította első bandáját, a Bluesology-t. Ezután mutatták be Bernie Taupin szövegírónak, majd váltotta nevét Elton John-ra, a Bluesology két másik tagja, a szaxofonos Elton Dean és a zenész Long John Baldry után. Első saját dala, a “Your Song” rögtön bekerült az angol és amerikai slágerlisták első tíz helyezettje közé 1971-ben: azóta 200 millió albumot adott el világszerte. A 90-es évektől kezdve a bevallottan homoszexuális énekes különböző AIDS-alapítványokat hozott létre, majd 1997-ben jóbarátja, Diana hercegnő halála alkalmából újra felvette a “Candle In The Wind”-et, amely minden idők legkelendőbb kislemeze lett Nagy-Britanniában.Sporthírek