ELTŰNT BRIT KISLÁNY – Újabb házkutatás a gyanúsítottnál

A portugál rendőrség újra átkutatja annak a brit férfinak a házát, akit hivatalosan gyanúsítanak a négy éves angol kislány eltűnésével kapcsolatban. A 33 éves brit férfi háza száz méterre van a helytől, ahol Madeleine-t pár napja valaki látni vélte.

Madeleine McCannt május elején, álmában rabolták el Portugália déli részén, Algarve tartományban. A kislány és családja Praia da Luzban, egy népszerű üdülőhelyen nyaralt.
A hatóság tíz nappal a kislány eltűnése után jelentette be, hogy a brit férfit gyanúsítják, de nem tartóztatták le.

Az újabb házkutatásra tíz rendőr érkezett Murat házához, amelyet már pár nappal Madeleine elrablása után is átvizsgáltak. Helyi idő szerint reggel 7 órakor sövényvágókkal kezdték a kutatást a rendőrök, mivel a házat sűrűn benőtte a növényzet.

A vizsgálat várhatóan négy napig fog tartani, és azért rendelték el, mert a napokban Belgiumban látni vélték a kislányt. A holland határhoz közeli Tongeren városban egy nő azt állítja, teljesen biztos abban, hogy Madeleine-t látta egy étteremben. A szemtanú a kislánnyal egy holland férfit és egy angol nőt látott, akikről rendőrségi rajzot készítettek.

Eközben Madeleine szülei, Gerry és Kate McCann Spanyolországban arra emlékeztek, hogy már három hónap telt el kislányuk elrablása óta.