ELTŰNT BRIT KISLÁNY – Belgiumban látni vélték Madeleine-t

Erőteljes nyomozásba kezdtek a belga hatóságok, miután valaki látni vélte Belgiumban azt a 4 éves brit kislányt, aki május elején tűnt el Portugáliában – közölte a belga ügyészség pénteken.

Belgiumban egy gyerekpszichológus jelentette a hatóságoknak, hogy látta a kislányt egy férfi és egy nő társaságában a holland határ közelében fekvő Tongeren városában, egy étteremben. A szemtanú szerint a pár gyanúsan viselkedett. A férfi a leírás alapján holland akcentussal beszélt, míg párja angolul válaszolt neki.

A rendőrök lefoglalták az üveget, amelyből a kislány ivott az étteremben, és DNS-vizsgálatnak vetik alá. Keresnek egy belga rendszámú fekete Volvót, mert állítólag ilyennel távozott az étteremből a férfi és a nő a kislánnyal. A belga hírügynökség jelentése szerint a Madeleine-re hasonlító gyermek szőke hajú és feltűnő kékeszöld szemei voltak.

Az eltűnt brit kislányt már több európai országban is látni vélték, de a nyomozások sehol sem vezettek eredményre. Madeleine május 3-án tűnt el egy dél-portugáliai hotelszobából, míg szülei egy közeli étteremben vacsoráztak.