Eltiltották, mégis vezetett – a hetedik alkalom után börtönbe vezetett a sofőr útja

A bíróság 10 nap elzárásra ítélt egy sofőrt, aki már hetedik alkalommal vezette úgy a kocsiját, hogy előzőleg eltiltották a vezetéstől. A szárligeti férfi ráadásul ezúttal ittas is volt, emiatt még külön eljárás is indul ellene.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság hétfői tájékoztatása szerint rutinellenőrzésen bukott le – már többedjére – egy 52 éves szárligeti férfi, aki úgy vezette a kocsiját, hogy korábban eltiltották ettől. Az autóst Szárligeten állították meg a járőrök, hogy ellenőrizzék papírjait.
A férfival a szondát is megfújatták, az pedig kimutatta, hogy ittasan ült a volán mögé. A papírjai ellenőrzésekor pedig az derült ki, hogy 2012. november 19-ig nem vezethetett volna, a bíróság ugyanis 36 hónapra eltiltotta a vezetéstől.

A férfit szabálysértési őrizetbe vették és hétfőn gyorsított eljárásban bíróság elé állították. Ez lett ellene a hetedik jogerős ítélet eltiltás hatálya alatti vezetésért, emiatt 10 nap elzárásra ítélte a bíróság. Az ittas vezetés miatt egy másik eljárás is indult ellene.