Friss hírek

2009.05.16. 15:20

Antirasszista tüntetés - megkezdődött a rendezvény

<p>Megkezdődött a Magyar Demokratikus Charta és a Roma Polgárjogi Mozgalom kirekesztés és erőszak elleni demonstrációja a budapesti Szent István parkban szombat délután. A rendezvényre a kezdés után több százan gyűltek össze, egyelőre zene szól a színpadról.</p>

Korábban jelezte részvételét több MSZP-s és SZDSZ-es politikus is. A tömegben már a kezdés után látni lehetett Kóka Jánost, az SZDSZ frakcióvezetőjét, Hiller István oktatási és kulturális minisztert valamint Horváth Csaba szocialista főpolgármester-helyettest.

Az MSZP korábbi közlése szerint Lendvai Ildikó, Göncz Kinga, Lamperth Mónika, Kiss Péter, Burány Sándor, Tukacs István, Vadai Ágnes és Varga László is részt vesz majd a demonstráción.

A szervezők szerint Bajnai Gordon kormányfő, Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök és Demszky Gábor főpolgármester is azt üzente, hogy támogatja a rendezvényt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!