Eltiltás alatt vezetett a szikszói férfi – Rendőrségi hírek Borsodból

Eltiltás alatt vezetett a szikszói férfi – Rendőrségi hírek Borsodból
Miskolc, Encs, Kazincbarcika, Mezőkövesd, Szikszó – A megye rendőri szervei 2014. szeptember 5-én hat személyt vettek szabálysértési őrizetbe.

A Szikszói Rendőrőrs járőrei járművezetés az eltiltás tartama alatt szabálysértés elkövetőjét érték tetten, amikor 2014. szeptember 5-én 16 óra 20 perckor Hernádkércs és Felsődobsza közötti útszakaszon ellenőrzés alá vontak egy Hyundai típusú tehergépjárművet. A rendőrök az igazoltatás során megállapították, hogy a gépjármű sofőrjét, F. Ferenc 52 éves szikszói lakost a Szikszói Járásbíróság 2014. december 6-ig a járművezetéstől jogerősen eltiltotta. Az egyenruhások a szabálysértőt az Encsi Rendőrkapitányságra történő előállítást követően őrizetbe vették.

A Miskolci Rendőrkapitányág járőrei egy-egy férfivel garázdaság és tulajdon elleni szabálysértés, míg a szerencsi rendőrök további három fővel szintén tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt alkalmaztak személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedést.

Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket gyorsított eljárásban, 72 órán belül állítják bíróság elé.

Az említett ügyeken túl hozzátartozók közötti erőszak miatt alkalmazott ideiglenes megelőző távoltartást egy-egy esetben az Encsi-, a Kazincbarcikai-, a Mezőkövesdi- és a Miskolci Rendőrkapitányság.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési baleset történt, anyagi kárral járó ütközés további kilenc esetben jutott a rendőrség tudomására.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –