Eltérítettek egy berlini buszt

Egy késsel fenyegetőző férfi pénteken a hatalmába kerítette a Berlini Közlekedési Vállalat (BVG) egyik emeletes buszát. A rendőrségnek sikerült ártalmatlanná tennie a támadót.

A német fővárostól mintegy 300 kilométerre fekvő balti-tengeri üdülőhelyre, Usedomra akarta fuvaroztatni magát pénteken az a 41 esztendős férfi, aki késsel fenyegetőzve térített el egy autóbuszt. A támadás időpontjában más utas nem tartózkodott a Berlini Közlekedési Vállalat (BVG) emeletes járművén.

A sofőr nem veszítette el lélekjelenlétét, sikerült értesítenie a BVG diszpécser központját, ahonnan riasztották a rendőrséget. A hatóság péntek délutáni közleménye szerint a hagyományos útvonalától alaposan eltávolodó buszt a berlini körgyűrű spandaui szakaszán megállásra tudták kényszeríteni, így a német-lengyel határ közelében fekvő Usedom szigete helyett, előzetes letartóztatásban tölti a hétvégét a közúti kalóz.

A vértelen kimenetelű akciót követően a megtámadott járművezetőt sokkos állapotban orvosi megfigyelésre egy berlini klinikára szállították.