Eltérített Megadták magukat a török utasszállító eltérítői

Megadta magát a hatóságoknak az a két férfi, akik eltérítettek egy török utasszállító repülőt szombaton. A Ciprusról Isztambulba tartó repülőgépet röviddel a felszállás után próbálták az ellenőrzésük alá vonni és Iránba irányítani, de a pilóta Antalya város repülőterén leszállt arra hivatkozva, hogy üzemanyagra van szükség.

A leszállás utána ez eltérítők beleegyeztek abba, hogy a nők és a gyerekek elhagyhatják a gépet, de amikor kinyitották a repülő elején lévő ajtókat a többi lehetséges túsz nagy részének egy hátsó ajtón át sikerült elmenekülniük. A gép két pilótája az ablakon keresztül mászott ki a gép pilótafülkéjéből, hogy ne tudják őket továbbrepülésre kényszeríteni.

Az Atlas Jet légitársaság gépén 136 utas és hat fős személyzet volt. 4 órán át tartottak fogva utasokat a gépeltérítők, de azt nem tudni, mennyinek sikerült az akció vége előtt szabadulniuk.

Az utasok elmondása szerint a két támadó 25 és harminc év körüliek lehetett, és egyes beszámolók szerint “nem voltak agresszívak, csak a szavukat akarták hallatni”. A török belügyminiszter közölte, hogy az egyik támadó török állampolgár, a másiknak pedig szíriai útlevele volt, de ő valószínűleg palesztin származású lehet. A hatóságok még vizsgálják irataikat.

A török médiának nyilatkozó utasok elmondása szerint az Al-Kaida nemzetközi terrorszervezet tagjainak mondták magukat, és azt állították, hogy bomba van náluk