Friss hírek

2009.06.12. 15:08

Laptop-program az egri gyakorlóiskolában

<p>Minden ötödikes diák laptopot kap szeptembertől az egri Eszterházy Károly Gyakorlóiskolában. A lehető legtöbb órán használják majd a gépeket. Az intézmény hatvanmillió forint támogatást nyert a kompetencia alapú program elterjesztésére, ennek része a tanulói laptop-program, amelybe később még további 11 osztályt vonnak be az iskolában.</p>

Az ötödik évfolyamon tanulók iskolai használatra kapják a laptopot, de később szeretnék elérni, hogy haza is vihessék a gépeket, és otthon is használják azokat - mondta a Független Hírügynökségnek pénteken Sándor József, az Eszterházy Károly Gyakorlóiskola igazgatója.

A program a kompetencia alapú oktatást segíti, ennek lényege, hogy azokat a képességeket fejlesszék a gyerekekben, amelyek a tanuláshoz szükségesek. Fontos, hogy életközeli helyzetekben sajátítsák el az ismereteket, ehhez jó eszköz a laptop - magyarázta az igazgató.

A laptopot nemcsak a számítástechnika órán használják majd, hanem más tantárgyaknál is. A gyerekek információkat gyűjthetnek az internet segítségével, ismereteiket közvetlenül leellenőrizhetik, valamint a gép alkalmas interaktív tananyagok megjelenítésére is.

A laptopokhoz a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretén belül lehetett támogatásért pályázni. 2009 tavaszán hirdették meg óvodáknak, iskoláknak és kollégiumoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!