Elszegényedés: vannak határozott jelei

Elszegényedés: vannak határozott jelei
Debrecen – Miközben fogyasztási oldalról sokan továbbra is mindenféle áthidaló hitelek segítségével igyekeznek fenntartani korábbi életszínvonalukat, a befektetések felől nézve már látszanak az elszegényedés jelei.


Miközben fogyasztási oldalról sokan továbbra is mindenféle áthidaló hitelek segítségével igyekeznek fenntartani korábbi életszínvonalukat, a befektetések felől nézve már látszanak az elszegényedés jelei.

Egy most publikált nemzetközi tanulmány szerint míg ősszel száz megkérdezett magyarból még hatan számoltak be 6 millió forintot meghaladó pénzügyi megtakarításról, tavasszal már csupán százból egy honfitársunk mondta ezt.

Ami viszont ennél is szomorúbb, az az, hogy százból 76 magyar egyetlen fillért sem tud félretenni. Vagy ha mégis, akkor jellemzően rövid lejáratú bankbetétben gondolkodnak. Ez utóbbi egyébként nem lepte meg az elemzőket, hiszen régóta tudható, hogy a magyar befektetők hagyományosan kerülik a kockázatokat, a többség a “sűrű fillér, ritka haszon” elve alapján teszi-veszi azt a kis pénzét, ami van. A még konzervatívabbak továbbra is a párnacihára esküsznek, és egyszerűen elengedik a fülük mellett a befektetési tanácsokat.

Kapcsolódó anyagok:

  • A lakosság azért csak-csak bizakodó
  • Strand: kispénzűek kiszorítva? A vita folytatódik
  • Szegény strand – gazdag strand
  • Éhes emberek nézik a plazmatévét
  • Ügyintézés debreceni módra