Elszállították a bombát, visszatérhettek otthonaikba a sárkeresztesiek

Székesfehérvár, 2012. május 12., szombat (MTI) – Visszatérhettek otthonaikba azok a sárkeresztesiek, akiket azért kellett kitelepíteni szombat délután, mert a Fejér megyei település egyik ingatlanán földmunkák közben száz kilogrammos bombát találtak – tájékoztatta a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Szabó-Bisztricz Anett közölte, a tűzszerészek a bombát a helyszínen szétszerelték, és a gyújtószerkezetet elszállították Budapestre, ahol később megsemmisítik. A veszély elmúlt, ezért minden kilakoltatott visszatérhetett otthonába.

R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, a bomba elszállítását követően a 81-es főúton és a Mohára vezető bekötőúton is megszüntették az útlezárást.

A Fejér megyei Sárkeresztesen egy Kossuth utcai családi ház udvarán került elő a száz kilogrammos második világháborús bomba. Emiatt a rendőrség és a katasztrófavédelem ötszáz méter sugarú körben minden ingatlant kiürített. Ez összesen 212 családi házat és mintegy hatszáz embert érintett. A település polgármesterének segítségével a lakókat ideiglenesen a község óvodájában és általános iskolájában helyezték el.

– MTI –

Címkék: ,