Elszaladt

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció
Mostanában egyre több beszélgetésem is úgy indult olyan emberekkel, akikkel nem vagyok napi kapcsolatban, hogy „öcsém mán megint elszaladt egy év…” Cáfolni nem tudom, hiszen menthetetlenül beléptünk a decemberbe, annak minden hozzávalójával együtt. Pásztor Attila jegyzete.

A Mikulás már pörög, kell is, bármelyik valódit látva felébred bennem a nosztalgia, még ha a sportszelet és francia drazsé mellé olykor virgácsot is kaptam a csizmába: mert hát megvolt annak az oka.

A hangulatom jelen pillanatban még igen messze van az ünnepitől, főleg úgy, hogy tudom, sok időm nem lesz merengeni a kevésbé könnyed, nálam ünnepi menü, a rántott hús, hurka, kolbász és a bejgli felett, mert dolgos napok várnak rám akkor.

Persze, ha kicsit nem figyelnék oda mondjuk a naptárra, például a tévében már pörögnek a reklámok, emlékeztetnek, hogy itt az ünnepek hónapja.

És persze a díszkivilágítások is égnek már este. Sokfelé járok, és látom őket. Némelyik égőkombinációt nem nagyon értem, még szerencse, hogy a fantáziám tág, de egyébként szépek, tényleg van bennük valami ünnepi. Vagy legalább egy ködös estén valami fényes.

És arra mindenképpen jók, hogy emlékeztetnek, megint elszaladt egy év.

Pásztor Attila