Helyi közélet

2015.06.26. 07:58

Fulladásveszélyes gyermekcipőt vontak ki a forgalomból

Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal fogyasztóvédelmi felügyelői ellenőrizték a csecsemők és kisgyermekek részére készített ruházati termékeket. Bőven találtak veszélyes ruhákat és cipőket.

Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal fogyasztóvédelmi felügyelői ellenőrizték a csecsemők és kisgyermekek részére készített ruházati termékeket. Bőven találtak veszélyes ruhákat és cipőket.Az ellenőrzések során a felügyelők 7 kereskedelmi egységben, összesen 13 fajta, 85 db olyan veszélyes csecsemő- és kisgyermek-ruházati terméket vontak ki a kereskedelmi forgalomból, amelyek a termékeken elhelyezett húzózsinórok, illetve húzózsinór-végződések egyéb díszítőelemek miatt az alapvető termékbiztonsági követelményeknek nem feleltek meg.

A laborvizsgálat után a hatóság további 4 féle olyan gyermeklábbeli forgalmazását is megtiltotta, melyek nem feleltek meg a vonatkozó szabványi előírásoknak. A cipőkön olyan nem megfelelően rögzített gyöngyök, flitterek, lelógó alkatrészek, rojtok, zsinórok voltak, amely deformált rendellenes fejlődési irány mellett, fulladásveszélyt is jelenthet annak viselőjére.

A feltárt szabálytalanságok miatt az érintett vállalkozások pénzbüntetésre is számíthatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában