Elszabadult nyulak az M1-esen – RTL Klub

Csak délutánra állt helyre a forgalom az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalán, Bicskénél, ahol körülbelül ötezer nyúl szaladt szét hétfő reggel egy felborult teherautóból. Egy kamion szaladt bele hátulról az állatokat szállító pótkocsis járműbe, valószínűleg azért, mert a sofőr elaludt a volánnál. A nyulakat összegyűjtötték, de a rendőrök arra figyelmeztetnek, hogy Bicske környékén mindenki legyen óvatos, mert elképzelhető, hogy néhány állat megbújt a fűben, és ezek bármikor felbukkanhatnak az úton – tudta meg az RTL Klub Híradója.

A karambol miatt kisebb közlekedési káosz alakult ki a sztráda Győr felé vezető oldalán. Sok nyúl menekült az autópálya melletti fák közé. Megpróbálták mindegyiket összegyűjteni, hogy ne fussanak ki az útra, ez órákig tartott. Volt, amelyiket nem kellett üldözni, mert az autók között keresett búvóhelyet, egy állat pedig csak akkor került elő, amikor a tűzoltók kerekeire állították a felborult teherautót.

A balesetben 500 nyúl pusztult el. Igaz, azok az állatok se jártak jobban, amelyek túlélték a borulást: a teherautó éppen a vágóhídra tartott. A kár értékről egyelőre nincs hír.

A baleset hatalmas dugót okozott Tatabánya felé, több mint 10 kilométeres volt a kocsisor. Néhány autós a leállósávban próbált előrejutni, többen a menetiránnyal szemben.