Elszabadult kisvonat Miskolcon: csak később derülhet ki, pontosan mi is történt

Akt.:
Az elszabadult kisvonat átszakított ütközőbakja a Dorottya úti végállomáson
Az elszabadult kisvonat átszakított ütközőbakja a Dorottya úti végállomáson - © Fotó: Kozma István
Miskolc – Hetekbe, sőt akár hónapokba is telhet mire tisztázzák az illetékesek a kisvonat baleset körülményeit.

Mint ismert, hétfő hajnalban a lillafüredi kisvasút két szerelvénye önállósította magát a telephelyen, majd több száz méteres gurulást követően a kisvasút Dorottya utcai végállomásánál a bakot kiütve nekiütközött egy menetrend szerint éppen arra haladó 1-es villamos oldalának, amely ennek következtében leugrott a sínről.

kisvonat-szerelveny-utotte-ki-a-villamost04-st

Személyi sérülés ugyan nem történt, viszont jelentős anyagi kár keletkezett. A baleset körülményeinek tisztázása céljából több vizsgálat is indult.

kisvonat-szerelveny-utotte-ki-a-villamost10-st

Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense emlékeztetett, az üggyel kapcsolatban Miskolci Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettessel szemben.

kisvonat-szerelveny-utotte-ki-a-villamost01-st

Vizsgálódik az Innovációs és Technológiai Minisztérium Közlekedésbiztonsági Szervezete (KBSZ) is – erősítette meg a korábbi híreket Varga Gergely, a minisztérium kommunikációs osztályának munkatársa.

– A felelősséget a KBSZ nem vizsgálja, ebben a rendőrség illetékes. A szervezet szerepe abban áll, hogy feltárja a balesethez vezető okokat, és ajánlásokat tegyen, hogy hasonló eset a jövőben ne fordulhasson elő – hangsúlyozta.

kisvonat_utkozobak_talpfa_07

Megtudtuk azt is, hogy az ehhez hasonló vizsgálatok elvégzésére a törvény akár egy évet is biztosít a KBSZ-nek. Megállapításait az szervezet a honlapján fogja nyilvánosságra hozni.

kisvonat_utkozobak_talpfa_04

Közben ideiglenes megoldással helyreállították a kisvasút Dorottya utcai végállomásának megsérült sínpárját is. Mint azt Vereb István, az Északerdő Zrt. kommunikációs tanácsadója elmondta, a jelenlegi megoldást (képünkön), jövőhéten egy új ütközőbak váltja, melyet a napokban gyárt le az általuk megbízott vállalkozó.

ÉM-TÁ


Miskolc - Csak reggel látták, mekkora veszélyben voltak a kisvasút végállomásával szemben lakók. – Hallottam hajnalban egy hatalmas zajt, de mivel nagy vihar volt, azt hittem, hogy egy újabb dörgés rázta meg a környéket – mondta lapunknak dr. Riskó Ágnes ortopéd főorvos, aki épp a kisvonat Dorott...

Miskolc - Elhárították a hibákat a Dorottya utcán, ismét villamosok közlekednek a teljes pályaszakaszon – közölte a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. Mint ismert, hétfő hajnalban a LÁEV erdei kisvasút két szerelvénye a miskolci Dorottya utcánál áttörte az ütközőbakot és egy menetrend szerint közlek...

Elszabadult kisvasút szerelvény ütötte ki a villamost Miskolcon
Miskolc - Nagy anyagi kárral járó közlekedési baleset történt Miskolcon a Kiss tábornok úton hétfőn kora reggel. A helyszínen szerzett információik szerint az erdei kisvasút két szerelvénye önállósította magát a telephelyen, majd több száz méteres gurulás után a kisvasút Dorottya utcai végállomás...