Elsüllyedt egy norvég hajó – három halott, öten eltűntek

Három ember meghalt, öten pedig eltűntek miután még csütörtökön késő délután elsüllyedt egy norvég hajó egy észak-tengeri olajfúrótoronynál. Az eltűnt tengerészek után péntek hajnalban, napfelkelte után folytatják a helikopteres keresést. Egyelőre még nem tudni, hogy mi okozta a balesetet.

A Bourbon Dolphin nevű hajó 15 emberrel a fedélzetén még csütörtökön, magyar idő szerint eset hat órakor süllyedt el a Shetland-szigetektől 139 kilométerre nyugatra. A mentőcsapatoknak tíz embert sikerült kimenteniük a vízből, de közülük hárman életüket vesztették. A hét kimentett tengerészt kórházba szállították.

A hajó a Transocean rather olajfúró platformra szállított ellátmányt, amikor a torony közelében eddig ismeretlen okok miatt elsüllyedt. A toronyban csak a működtetéséhez feltétlenül szükséges személyzet maradt, mivel van egy nagyon kicsi esélye annak, hogy a hajó megrongálta az olajfúrót, közölte a brit partiőrség szóvivője.

A szóvivő elmondta, hogy elképzelhető, hogy az eltűnt tengerészek az elsüllyedt hajóban rekedtek. A partiőrség búvárai hőérzékelő kamerák segítségével próbálták az este megtalálni az eltűnteket.