Elsős lesz a gyerek? 30-40 ezer forintba kerül…

Akt.:
Illusztráció - Elsős lesz a gyerek? 30-40 ezer forintba kerül…
Illusztráció - Elsős lesz a gyerek? 30-40 ezer forintba kerül… - © Fotó: royalmagazin.hu
Miskolc – Az iskolakezdés, legalább 30–40 ezer forintba kerül az elsősöknek, még úgy is, hogy ingyen van a tankönyv. A K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő meghirdetője néhány hasznos tippet gyűjtött össze a leendő elsősök szüleinek.

A beiratkozással egy időben megkapták a szülők a méretes eszközlistát is azokról a tárgyakról, amikre feltétlenül szüksége van a leendő elsősöknek. Iskolánként eltérő lehet a lista, azonban az alapfelszerelés mindenhol ugyanaz: szükség van iskolatáskára, tolltartóra, tornazsákra, tornafelszerelésre, füzetekre, ceruzákra, színesekre, filctollakra, festékre, ollóra, ragasztóra, gyurmára, színes papírra, rajzlapra, többek között. Az elsősöknek kell emellett játék óra, tükör, logikai készlet, számoló pálcika, színes korongok, betű- és számkészlet is, hiszen ők még csak most fognak a betűkkel és számokkal megismerkedni. A későbbi években szerencsére több eszköz is továbbvihető, így nem kell minden évben mindenből újat vásárolni.

– Nyár közepén elkezdődnek az iskolakezdési akciók a nagyobb boltokban, bevásárlóközpontokban. Érdemes időben elkezdeni körülnézni, összehasonlítani az árakat. Indulás előtt nézzünk körül az interneten is, vagy kérdezzük meg iskoláskorú gyermeket nevelő ismerősünket arról, hol lehet a közelünkben jó minőségű, de kedvező árú iskolaszereket vásárolni. Érdemes ismerősöktől megkérdezni, nem maradt-e nekik üres füzetük, illetve a logikai készletek, számolópálcák, korongok is megörökölhetők – javasolta Horváth Magyary Nóra, a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő zsűritagja.

ÉM
hirdetés
hirdet�s