Elsőként magyar Domino Day – 30 ezer dominóval

Elsőként rendezik meg Magyarországon a Domino Day-t, azaz a Dominó Napot. A harmincezer darabos dominó alakzatot szombat éjjel építi fel tíz általános iskolás, és vasárnap reggel 8 órakor indítják el a dominó lavinát. A szervezők abban reménykednek, hogy ez magyarországi Guiness-rekord lesz – tudta meg a Független Hírügynökség (FH) Sárközi Angélától, a rendezvény sajtóreferensétől.

Idén 10 éves a Gyermek Ház Általános és Szakközépiskola. Ebből az alkalomból valami nagyon különlegeset akartak kitalálni: ez lett a magyar Domino Day. A magyar rekord-kísérletben az intézmény 10 felső tagozatos diákja segít, illetve Győrffy Péter, a Nemzetközi Domino Day egyik magyar építője.

Azt, hogy milyen alakzatot építenek a dominókból, a sajtóreferens nem árulta el, mert meglepetésnek szánják. Arra viszont utalt: valószínűleg köze lesz a tízéves évfordulóhoz. Arra a kérdésre, hogy miért pont éjjel szervezik a nagy dominó borogatást, azt mondta a szóvivő: ennek igazából a hely-hiány és az alkalom különlegessége az oka.