Elsőként az országban egész napos rendelés a kaposvári kórházban

Az országban elsőként a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórházban vezették be az egész napos szakrendelést. Április elsejétől a járóbeteg ellátáson reggel 9-től este 7-ig várják a betegeket. Az intézmény mind az 5 telephelyén, több mint 50 szakrendelésen várják az új rendelési időben a rászorulókat.

A hétfői első munkanap után Moizs Mariann főigazgató helyettes a Független Hírügynökségnek elmondta: a kórház vezetői régóta tervezték meg a rendelési idő megreformálását. A tapasztalatok ugyanis azt mutatják, hogy a betegek nagy része reggel 8 és délelőtt 11 között jelent meg a szakrendelésen. Ekkor szinte minden osztályon óriási volt a tömeg, délután viszont üresek voltak a várok. A helyzetet tovább rontotta a vizitdíj bevezetése, melyet Kaposváron összekapcsoltak a központi betegirányítási rendszer bevezetésével. Ez szinte elviselhetetlenné tette a tömeget és a várakozást a kórházban a délelőtti órákban.

A megváltozott rendelési időtől azt várják a kórház vezetői, hogy a betegforgalom egyenletesebbé és tervezhetőbbé válik. A tapasztalatok összegzése után a kórház további tervei között a beteg előjegyzési rendszer átalakítása szerepel.