Elsodorta a buszra várókat

Elsodorta a buszra várókat
Buszmegállóban várakozók közé hajtott egy személygépkocsi pénteken délután a Külső Dorogi úton, a hajdúvidi elágazásnál – értesültünk a rendőrségtől.

A helyszínre érkezett mentőhelikopter és rohammentő öt sérültet szállított kórházba: mindannyian nők, hárman közülük súlyosan, ketten könnyebben sérültek meg.

A gázoló sofőr elmondása szerint, furgonjával Hajdúböszörmény felé tartott körülbelül nyolcvanas sebességgel, amikor az elágazásnál egy Skoda elékanyarodott. A fiatalember keményen a fékbe lépett, az ütközés elkerülése érdekében balra kapta a volánt, ám a Skoda mögött érkező gépkocsi miatt egy szempillantás múlva jobbra kellett kormányoznia. A furgon hátulját nem tudta tartani, lesodródott az útról és autója oldalával elsodorta a távolsági buszra várakozókat, illetve kitörte helyéből a buszmegállót jelző táblát.

A baleset körülményeit a rendőrség szakértő bevonásával vizsgálja.

Vidiek a baleset sérültjei

Az eddigi adatok alapján öt hajdúvidi nőt sodort a furgon, melynek vezetője lapunk érdeklődésére elmondta: Hajdúböszörmény felé tartott körülbelül nyolcvanas sebességgel, amikor az elágazásnál egy Skoda elékanyarodott.

A fiatalember keményen a fékbe lépett, az ütközés elkerülése érdekében balra kapta a volánt, ám a Skoda mögött érkező gépkocsi miatt egy szempillantás múlva jobbra kellett kormányoznia. A furgon hátulját nem tudta tartani, lesodródott az útról és autója oldalával elsodorta a távolsági buszra várakozókat, illetve kitörte helyéből a buszmegállót jelző táblát.

A férfi által elmondottakat a rendőrségi helyszínelők jelentése is megerősítette. Az elütött 21, 28, 46, 47, és 52 éves nőket, asszonyokat, mentőhelikopterrel és rohammentővel szállították a debreceni Kenézy-kórházba.

Ra.L.