Első tiszti kinevezésben részesültek

Miskolc – Április huszonkettedikén első tiszti kinevezéseket adott át Dr. Tollár Tibor tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője.

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere az országos katasztrófavédelmi főigazgató javaslatára hadnaggyá nevezte ki a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába Dakos Zoltán tű. zászlóst, Kovács Attila tű. zászlóst, Ujhelyi Tamás tű. zászlóst és Tahi Attila tű. zászlóst.

A kinevezések átadását követően Tollár Tibor az új hadnagyoknak azt mondta, a tisztté válással életük új szakaszába léptek. A régóta szolgálatot teljesítőkhöz fordulva úgy fogalmazott, amikor azért tanultak, hogy egy napon tisztek lehessenek, nyilvánvalóan elgondolkodtak azon, mit is tesznek majd, amikor ez valóra válik. A vezérőrnagy azt javasolta, tegyék, amit a legjobb tudásuk szerint tennének, legyenek hasznos tagjai a tisztikarnak. Azoknak, akik a civil ruha helyett húznak mostantól egyenruhát, a főigazgató útravalóul azt mondta, idővel érezni fogják az egyenruha jelentette különbséget.

Gratulálunk a kinevezésekhez!

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –