Első osztályosoknál nagyobb az anyagi teher

Akt.:
Illusztráció - Tanszerek
Illusztráció - Tanszerek - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – A családok számára segítséget jelent a tankönyvtámogatás és a félig használt tanszer.

Augusztusban, a nyári szünidő végén a gyermekes családok az iskolakezdésre készülnek, amelynek fontos eleme a tanszerek beszerzése. A szülők arról számoltak be, hogy első osztályban még nagyobb anyagi megterhelést jelentett számukra a vásárlás, mint a felsőbb évfolyamokban.

– Kíváncsian várjuk a jövő évet, mert felsőbe megy a lányom. Egyébként nagyon szeret iskolába járni, de most új osztályfőnököt és tanárokat kell majd megismernie, ezért izgulunk kicsit. Az iskolakezdés fontos eleme nálunk a tanszerek beszerzése. Szerencsés helyzetben vagyunk, mert sok mindenünk maradt tavalyról, amit még idén is tudunk használni. Inkább csak a ceruzák és a füzetek, amelyek elhasználódnak, ezeket kell megvásárolnunk, de ez nem okoz számunkra komoly anyagi megterhelést – osztotta meg velünk Enginé Hadházi Ilona.

Menet közben derül ki

Édesapákat is megkérdeztünk a kérdésről, akik hasonló tapasztalatokról számoltak be.

– A Fráterbe jár majd a fiam, ahol ma lesz a tankönyvosztás. Gólyanap van és vidáman, de egyben izgalommal készülünk az ötödik osztályra, mert iskolát váltottunk. Negyedik után sikeres felvételit tett a gyermekem a kis gimnáziumba. A tanszer vásárláshoz kicsit lazábban állunk hozzá, mint első osztályban, mert az évek során sok minden összegyűlt, nemcsak könyvek, hanem írószerek is. Majdnem mindent beszereztünk már, a füzetek vannak csak hátra. – mondta el érdeklődésünkre Dósa Attila.

Kihasználják az akciókat

Berta István és családja még előtte áll a tanszervásárlásnak.

– Igyekszünk a gyerekeket lelkileg is ráhangolni, hogy hamarosan kezdődik az iskola és újra tanulni kell majd. Az Avastatői Széchenyi István Általános Iskolába járnak. Próbáltuk őket arra ösztönözni, hogy nyáron is olvassanak és ne szakadjanak ki egészen ebből a világból. A vásárlások még előttünk állnak. A tanszerek beszerzése kapcsán szeretnénk először mindent jól felmérni és kihasználni az akciókat. Egyelőre még bírjuk anyagilag, tehát nem probléma – tette hozzá az apuka.

ÉM-DA


Pásztor Lukács Adrient kislánya, az iskolába készülő Pásztor Zsanett is elkísérte a tanszervásárlásr
Miskolc - Néhány hét, és kezdődik az új tanév. Itt az ideje beszerezni a tanszereket. Füzetek, ceruzák, tollak, iskolatáska. Vajon mennyibe fog kerülni mindez? Egy gyermek iskolakezdése 20 ezer forintnál is többe kerül, derül ki egy felmérésből, de van, aki 30 ezer forintot is elkölt a szükséges ...

Budapest - Egy gyermek iskolakezdésére a szülők többsége 20 ezer forintnál többet költ a Regio Játékkereskedelmi Kft. friss kutatása szerint. Az MTI-hez kedden eljuttatott közlemény szerint az alapvető iskolai eszközökre a válaszadók egyharmada 10-15 ezer forintot, egynegyede 15-20 ezer forintot,...