Elrontották a végét az újvárosiak

Akt.:
Elrontották a végét az újvárosiak
© Fotó: Balmazfoci.hu
Balmazújváros – Az utolsó pillanatban csúszott ki a döntetlen a vendégek markából.

Télies időben kellett pályára lépnie a Balmaz Kamilla Gyógyfürdőnek szombaton kora este Felcsúton a Videoton ellen az OTP Bank Liga 23. fordulójában. A folyamatosan szakadó eső, havas eső meglepő módon nem csak a pályán volt ez érzékelhető, hanem a fedett nézőtéren és sajtópáholyban is.

Nem csoda, hogy a mérkőzés első félideje a tapogatózásról, óvatoskodásról szólt. Egy nagy védést azért már a 12. percben be kellett mutatnia Horváth Lászlónak, aki – szinte szó szerint – jól állta a sarat az egész első félidőben. Mind a két együttes ügyelt a biztos védekezésre, így további nagy helyzet nélkül zajlott le az első negyvenöt perc, amikor kellett, akkor pedig a kapusok óvták magabiztosan kapujukat a góltól.

Akár mindhárom pont

A második félidő már jóval élvezhetőbb, mozgalmasabb volt. A 60. perctől olyan érzése lehetett az embernek, hogy átvette az irányítást a hajdúsági gárda. Innentől pedig még inkább megélénkült a mérkőzés. Horváth Ferenc ezt követően két friss csatárt küldött harcba, amiből pedig már azt lehetett érezni, hogy akár a három pont megszerzése is ott lebeg a hajdúságiak szeme előtt. Haris kétszer is remekül futott el a bal szélen, ám mindkétszer rossz megoldást választott a befejezéskor.

Az utolsó tíz percre is úgy mentek bele a csapatok, hogy még mindig gól nélküli döntetlen volt az állás. Ekkor pedig már azon gondolkodhatott a maroknyi vendég szurkolósereg, hogy a harmadik Vidi elleni találkozón is meglehet az egy pont, és az újabb bravúr. Ám, ahogy az az ilyen meccsek nagy átlagánál bekövetkezik, elég egy hiba, és eldőlhet az összecsapás. A 84. percben jött egy bal oldali szabadrúgás a piros-kékektől, középen pedig a legjobb érzékkel ugrott fel fejelni Juhász Roland, és a kapujából rosszul kimozduló Horváthot megelőzve a kapuba bólintott. Ezután már nem maradt elég idő az egyenlítésre az újvárosiaknak, akik így a többi eredmény alakulása miatt visszacsúsztak a tabella utolsó helyére.

Kalandos hazaút

Ha az eredménynek nem is, de annak legalább lehetett örülni, hogy a rendkívüli időjárás ellenére mindenki épségben hazaért. Ugyanis információink szerint a zord körülmények miatt a Felcsút-Balmazújváros távolság bő öt óra hosszúra nyúlt. A lényeg viszont, hogy vasárnap hajnali egy órakor mindenki egészségesen leszállt a csapatbuszról.

A sofőrt pedig úgy éltette, tapsolta az újvárosi legénység, mint egy hosszú repülőút után a pilótát, nem érdemtelenül. Ha a Fradi meccs után büszkék lehettek szurkolóikra Sigér Dávidék, mert nehéz helyzetben is úgy buzdították a csapatot, ahogy kevesen, akkor most is, hiszen az újvárosi szurkolók az időjárás miatt csak vasárnap reggel értek haza. Talán valami ilyesmire gondolhatnak a klubnál, mikor azt írják, hogy „Csak együtt!”.

PI


Videoton FC – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 1-0 (0-0)

Felcsút, Pancho Aréna, 1196 néző.

Vezette: Farkas Ádám (Kóbor Péter, Szécsényi István)

Videoton: Kovácsik Á.– Nego, Juhász R., Fiola, Stopira – Nikolov (Kovács I., 68.), Hadzic, Pátkai (Huszti, 60.) – Lazovics – M. Scsepovics (Varga J., 86.), S. Scsepovics.

Balmazújváros: Horváth L. – Póti, Rus, Tamás L., Uzoma – Vajda S., Sigér D., Haris, Maisuradze (Zsiga, 86.) – Shindagoridze (Arabuli, 61.), Andrics (Rudolf, 74.).

Gólszerző: Juhász Roland (1-0) 84′

Mesterszemmel

Marko Nikolics: – Szervezetten, jól játszott a Balmazújváros, nem volt könnyű ellenfél. Támadóinknak nem ez volt életük meccse, de örülök, hogy így is nyerni tudtunk, hogy nem brillíroztunk. Fontos, hogy három győzelemmel kezdtük a tavaszt, bízok a jó folytatásban is.

Horváth Ferenc: – Amit kértem, azt csinálták a játékosaim. Mindent megtettünk a győzelemért, tiszta a lelkiismeretünk. Két féle film van: a francia, és a hollywoodi. Az utóbbinak jó a vége, az előbbinek általában nem, ez most nem volt annyira jó film. Ha pedig egy kicsivel több időm van, akkor megnézem, hogy van-e olyan terület a tizenhatosunknál, ahonnan a Videoton nem végezhetett el szabadrúgást. Nagyítóval kellett volna keresnem, azt gondolom.