Elrajtolt a jubileumi tiszaújvárosi triatlon-fieszta

Elrajtolt a jubileumi tiszaújvárosi triatlon-fieszta
Tiszaújváros – Az eső sem riasztotta el az idén tizedik jubileumát ünneplő, július 5-13. között megrendezendő tiszaújvárosi TVK Triatlon Nagyhét szombat esti megnyitó ünnepségére összegyűlt nézősereget.

A Városház téren a Tiszaújvárosi Fúvószenekar, a Majorett-csoport és a Bandiera Zászlódobálók adtak hangulatos és látványos műsort.

Ezt követően Triatlonújváros hangja, Péter Attila műsorvezető Bráz Györgyöt, Tiszaújváros alpolgármesterét kérte fel köszöntő beszédének elmondására.

– Az immár tizedik TVK Triatlon Nagyhéttel ismét bebizonyíthatjuk országnak-világnak, hogy Tiszaújváros él, dinamikusan fejlődik és van biztos jövője is – hangsúlyozta egyebek mellett a városatya. – Ebben a városban imádják a sportot, melyet a következő napokban az is megtapasztalhat, aki először jár majd nálunk. Szeretném megköszönni a szervezőknek, a támogatóknak és mindenkinek, aki segített és segít abban, hogy ismét kellemes emlékekkel gazdagodjunk!

A kultúrát, a szabadidősportot és a világeseményeket kiválóan ötvöző kilenc napos program sorozat „motorja”, dr. Márkus Gáborfőrendező elsőként az egykori triatlonos szülőkből, versenyzőkből és családtagjaikból, barátaikból verbuválódott rendezői csapat profizmusát emelte ki megnyitó beszédében. A TVK-Mali Triatlon Klub elnöke, egyben a Magyar Triatlon Szövetség alelnöke azt is elmondta, hogy az amatőrök valamennyi sportesemény teljesítésért tombolaszelvényt kapnak, melyeket a szerencsések a július 13-i sorsoláson értékes ajándékokra válthatnak majd. A Nagyhét fénypontját jelentő 12. BG TVK Triatlon Világkupa jó néhány élversenyző számára olimpiai főpróbát jelent, ami méltó befejezése lesz az idei nagy menetlésnek.

A hivatalos megnyitót követően a Mona Lisa adott nagy sikerű koncertet, majd jött az örök ifjak számára kedvelt Apostol együttes élőkoncertje, mely megadta az alaphangot a folytatásra.

Íme hát a folytatás, azaz a július 6-i program:

10:00: Bogratlon – Bográcsfőző fesztivál

10:30: Ricsi Bohóc zenés gyermekműsora

11:30: Zi-Zi Labor koncert

12:00: Vasárnapi ebéd a Városháztéren

13:00: Miskolci Dixiland koncert

14:00: Hetes-kenu verseny

16:00: Bogratlon eredményhirdetés

17.00: Domino Trio utcabál

20:00: Fiesta koncert