Elrabolta gyermekeit egy nyíregyházi férfi

Június óta bújtatja gyermekeit az anyjuk elől egy nyíregyházi férfi. Az anyának jogerős bírósági végzése van arról, hogy a válóper idejére nála kell elhelyezni a két kisfiút, de a férj nem hajlandó megmondani, hol vannak. A férfi csak annyit árut el, hogy a gyerekek nyaralnak és jól vannak.

Az asszony a nyári szünet kezdete óta nem látta 9 és 11 éves gyerekeit, még telefonon sem beszélhetett velük. A férje egyszerűen elrejtette előle őket, állítja Ruzsinszkiné Harászi Enikő. A rendőrökkel már kétszer próbálták visszaszerezni a gyerekeket, de egyszer sem sikerült. A hatóság már az egész országban körözi a gyerekeket, de nem találják őket. Az apa valószínűleg rokonoknál bújtatja őket.

Az apát a rejtegetés miatt gyanúsítottként már kihallgatták, de ez sem vezetett eredményre. A férj elismerte, hogy a gyerekeket ő vitte el a bíróság jogerős végzése ellenére, azt azonban nem volt hajlandó elárulni, hol vannak. Mindössze annyit mondott, hogy nyaralnak a gyerekek, és hogy jól vannak – közölte Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrfőkapitányság sajtóreferense.

Az apa azt mondja, ha visszaadná a gyerekeit, nem láthatná ezután őket. A férfi ellen már eljárást indítottak; ha továbbra sem árulja el hol vannak a gyerekei, akár egy év börtönbüntetést is kaphat.Sporthírek