Előzne és felzárkózna a Vegyész RC

Előzne és felzárkózna a Vegyész RC
Kazincbarcika – Pénteken Budapesten, vasárnap hazai környezetben játszik a Vegyész RC férfiröplabda-csapata.

Ismét meccsel teli napok következnek az élvonalbeli kazincbarcikai röplabdázók számára, Toma Sándor vezetőedző alakulata ugyanis három napon belül kétszer is pályára lép az NB I-ben: előbb pénteken 20 órától Budapesten a Pénzügyőr vendégei lesznek Toronyaiék, majd vasárnap 18.00-tól a Dunaferr gárdáját fogadják a Don Bosco Sportközpontban.

Győzelem esetén felzárkóznánk az éllovas Kaposvár mögé. Toma Sándor

Bagics, de finn is

– A pénteki mérkőzésre illik a rangadó jelző, hiszen a házigazda Pénzügyőr jelenleg a tabella második helyén áll, mi pedig a harmadikon – jelentette ki a Vegyész RC trénere. – A nyáron sokat erősödtek a fővárosiak, érkezett például Bagics Balázs Kaposvárról, aki Tóth A-val egyetemben határozottan, felugrásból nyit, úgyhogy fontos lesz, hogy az így érkező labdák majd ne pattanjanak el. Más embereik a lebegtetős szervákat alkalmazzák, ennek is megvan a módja, hogy hogyan lehet jól fogadni. Támadásban a már említett Bagics és Szalai az a két ember, akire leginkább ügyelni kell, egyik liberójuk egy Magyarországon tanuló finn sportoló, Marko Ronkainen. Taktikus, átgondolt, egyben ügyes játékra lesz szükségünk, de szeretnénk megszerezni mind a három pontot. Ebben az esetben ugyanis megelőznénk egyrészt a Pénzügyőrt, és felzárkóznánk az éllovas Kaposvár mögé, másrészt a tabellán hátrébb lévő csapatokkal szemben immár tisztes lenne az előnyünk. A termük viszonylag nagy üvegfelülettel rendelkezik, amely a fényviszonyok szempontjából zavaró, ám mivel elég későn kezdünk, ez most nem lesz külső befolyásoló tényező.

Nem engedni kibontakozni

Még 48 óra sem telik el, amikor Árváéknak ismét jelenésük lesz, saját környezetükben a Dunaferrel.

– A dunaújvárosi csapatban sok a tehetséges fiatal, és kellemetlen ellenfelek tudnak lenni – tette ehhez a csatához hozzá Toma Sándor. – Az edzések, a mérkőzések szisztémája náluk évek óta hasonló, megvan az a filozófia, amely szerint egykori röplabdázónk, Tomanóczy Tibor dolgozik velük. Gyors labdákkal operálnak, ezért a blokk- és a mezőnyvédekezésben fegyelmezettnek kell lennünk. Az ilyen alacsony átlag­életkorú gárdával szemben fontos, hogy a nyomás tartós legyen, ne engedjük őket kibontakozni. Szeptemberben, a felkészülés során szerepeltünk náluk egy emléktornán, akkor ugyan kikaptunk tőlük, de még sok mindent és mindenkit próbáltunk.

ÉM-MI