Előzhetik az előttük lévő vendéget a barcikaiak

Akt.:
Egyszer már verték a Dágot
Egyszer már verték a Dágot
Kazincbarcika – Vasárnap 17.30-tól a Dággal játszik hazai környezetben a Vegyész RC röplabda­csapata.

A barcikaiak a férfi NB I előző fordulójában – szintén saját pályájukon – 3:1-re verték a Sümeget, ezen a meccsen debütált visszatérése után feladóban Lehóczky László, viszont egyáltalán nem játszott Kovács Zoltán és Banai Máté.

Először róluk kértünk véleményt, amikor elkezdtük a beszélgetést Toma Sándor vezetőedzővel.

– Lehóczky Laci bemutatkozását összességében jónak értékelem, de nyilván kell még neki idő ahhoz, hogy teljesen összeszokjon a többiekkel, valamint magát, egy tétmeccs légkörét is újra átvegye.

A harmadik szettben visszajött a helyére Toronyai Miki, ezt a váltást az előbbi indokolta, valamint az, hogy ebben a szakaszban az ütők nem tudták úgy segíteni, mint korábban. Kovács Zoli beteg volt múlt szombaton, most már tünetmentes, csütörtökön edzett először a héten.

Banai Máténak a dereka nem volt rendben, így ő ezért nem lépett pályára az előző találkozón, remélhetőleg most már ő is lesz.

Nehezebb játszani

A Sümeg ellen nagyon magabiztosan kezdett a Vegyész RC, a harmadik szettben azonban hullámzó lett a teljesítményük, ezért azt a játsz­mát el is veszítették a barcikaiak.

– Amennyiben megnézzük a statisztikát, a számokat, akkor azok azt mutatják, hogy nagy volt a különbség a javunkra, hiszen nálunk a szerzett és vesztett pontok különbsége +36 lett, míg a Sümegé +3 – árulta el mindezt Toma Sándor.

– A tapasztalatok szerint sokkal nehezebb játszani egy olyan csapat ellen, mint mondjuk az SRE, mert kiszámíthatatlanok, nem tudni, éppen ki ér rá, ki tud eljönni, s lehet, hogy aznap nagyon elsül valakinek a keze.

Amikor rájuk tudtuk kényszeríteni az akaratunkat, akkor eluralkodott rajtuk az az érzés, hogy „úgyis jobb a Barcika”…

Sáncok, fogadások

A pontvadászatban a Dág következik a sorban, amely jelenleg egyetlen pontocskával (24) előzi meg a tabellán a VRCK-t (23).

– Náluk 3:0-ra győztünk, ám ennek ellenére nem lehet őket leírni – jelezte Toma Sándor. – Az elsődleges a jó fogadás lesz, illetve számít majd, hogy milyen mezőnyvédekezést, sáncmunkát tudunk felmutatni.

Náluk ifj. Oszuska Z. dolgozott szépen univerzálban, de gyors, dinamikus, a két ütő, Jánossy és Krupánszki is, az ő keresztütéseikre különösen ügyelni kell. Kellemetlen ellenfelek tudnak lenni, nekünk végig stabilnak kell lennünk ahhoz, hogy nyerjünk.

ÉM-MI


Tévés meccs

Következő bajnoki összecsapását december 13-án, vasárnap 16 órától játszotta volna a Vegyész RC a Szolnoki Főiskola RK SI otthonában, ám televíziós közvetítés miatt ezen csata átkerült december 10-én, csütörtökön 20 órára.